Over mij

Oldenzaal & Twente

Over mij

Ik ben Arjan Christenhusz. Sinds mei 2018 ben ik docent hbo-verpleegkunde. Ik heb ruime werkervaring in de acute zorg: verpleegkundig specialist acute zorg (2010-2018) en ambulanceverpleegkundige (2004-2018). Daarvoor heb ik gewerkt op een special care unit (SCU): een combinatie van een CCU- én IC-afdeling. Ik ben sinds december 2018 een NRR-gecertificeerde reanimatie-instructeur voor BLS & AED en PBLS & AED. Sinds augustus 2023 ben ik een NIKTA-gecertificeerde instructeur voor de EHBO-cursus Acute Zorg (volwassene en kind). Sinds december 2023 ben ik gecertificeerd instructeur Stop De Bloeding (SDBREL).

Met mijn ruime ervaring in de acute zorg beheers ik de ABCDE-methodiek die voor veel zorgverleners een houvast is in acute situaties in alle werkvelden van de gezondheidszorg. Het verzorgen van reanimatiecursussen, EHBO-cursussen en trainingen ABCDE-methodiek doe ik met veel deskundigheid en enthousiasme. Daarom ben begonnen met ABCDE-reanimatie. Ik hoop u snel te mogen ontmoeten.

Missie
&
Samenwerking

ABCDE-reanimatie wil zoveel mogelijk burgerhulpverleners en zorgverleners leren reanimeren, eerste hulp verlenen en de ABCDE-methodiek leren toepassen, zodat zij adequaat kunnen handelen in acute situaties bij een zorgvrager of slachtoffer, teneinde gezondheidsschade of overlijden te voorkomen en te beperken.

ABCDE-reanimatie wil daarvoor samenwerken met andere organisaties en zorgverleners om bij te dragen aan het niveau van burgerhulpverleners en zorgprofessionals.

Op 04-04-2024 heeft ABCDE-reanimatie zich aangemeld voor het KNVB project ‘Hartveilig Voetbal’ in Oldenzaal en Twente. In dit project werkt de KNVB samen met de Hartstichting en de Nederlandse Reanimatieraad Het doel is om zoveel mogelijk voetbalverenigingen de reanimatiecursussen te laten organiseren voor hun leden en die willen wij graag geven, omdat dit een supergoede actie is! 

Op 10-01-2024 heeft ABCDE-reanimatie met de O.J.C.V. Blaanke Boeskeulkes in Oldenzaal een ludieke carnavaleske “reanimatieles” gegeven. TC Tubantia en RTV OOST hebben hiervan verslag gegeven.

Gecertificeerd instructeur


Met ruime werkervaring in de acute zorg geef ik cursussen en trainingen (oa docent hbo-verpleegkunde, ambulancezorg, intensive care en hartbewaking).
Voor ABCDE-reanimatie ben ik reanimatie-instructeur van de Nederlandse Reanimatieraad voor zowel volwassene (BLS) als baby/kind (PBLS).
Ik ben NIKTA-gecertificeerde instructeur Acute -Zorg- (variant op Oranje Kruis) en instructeur Stop de Bloeding (SBREL).